nieuwe tuningkits

meer persberichten

nieuws

Het wachten is voorbij! Onze ingenieurs hebben de software voor onze nieuwe tuning kits voor Volvo's VEA motoren afgewerkt.

Wij bieden nu tuning kits aan voor het meeste van de nieuwe Volvo's vanaf 2015 ongeacht het type branstof.
De totale vermogenstoename voor de T2, T3, en T4 motor is 236 pk. Een totaal van meer dan 100 extra pk voor de T2 motor!

De VEA motoren gecombineerd met de vaak over-gedimensioneerde en solide Volvo onderdelen kunnen de vermogenstoename van de BSR tuning met gemak aan. Zoals altijd zijn al onze tuning kits “custom made” voor de specifieke motor-, aandrijving- en chassis-uitvoeringen en veroorzaken daardoor geen onaanvaardbare stress of slijtage aan onderdelen van het concept door de extra vermogenstoename.

Alle informatie over de tuning kits zijn beschikbaar op de website.

Wil je de absolute maximum snelheid uit je Volvo Drive-E-D4 halen? BSR is de beste keuze. althans volgens het BILSPORT magazine. BSR garandeert je dan ook de beste vermogenstoename en een super rijervaring!

Lees de volledige test in het magazine, koop het op de website of download de BILSPORT app.

Het succes van Volvo's nieuwe VEA motoren heeft wegen geopend voor nog meer vooruitgang zoals nieuwe tuning kits voor de 5 cilinder diesel motoren van 2010.

We zijn trots u nieuwe stage 1+ tuning software met een totale vermogenstoename van 282 pk ongeacht het originele vermogen van deze D3, D4 en D5 motoren te kunnen aanbieden. Zoals altijd zijn al onze tuning kits “custom made” voor de specifieke motor-, aandrijving- en chassis-uitvoeringen en veroorzaken daardoor geen onaanvaardbare stress of slijtage aan onderdelen van het concept door de extra vermogenstoename.

Op onze website vind je grafieken over het vermogenstoename en allerlei andere informatie.


Na verschillende jaren van onderzoek en ontwikkeling kunnen we met oprechte trots een unieke tuning voorstellen voor de nieuwste generatie Volvo VEA 4 cilinder dieselmotoren. De nieuwe tuning kits onderscheiden zich van alles wat momenteel op de tuning markt verkrijgbaar is en beloven een “hard to beat power increase”. Met deze ontwikkelingen vervolgen we ons pad als marktleider die telkens weer nieuwe mijlpalen plaatst op het gebied van auto tuning.

Volvo is een van de merken die voor een groot deel mee aan de basis lag van het succesverhaal van BSR. De druk en de vraag om tuning kits te leveren voor de nieuwste VEA (Volvo Engine Architecture) motoren was dan ook enorm. Sinds 2014 hebben onze ingenieurs in onze laboratoria diep in de Zweedse wouden onderzoek geleverd naar het potentieel en mogelijkheden tuningsystemen te ontwikkelen voor de nieuwste Volvo aandrijflijnen. Het resultaat is een buitengewoon gedocumenteerde vermogenstoename, alles overtreffend wat momenteel verkrijgbaar is op de markt. De VEA motoren gecombineerd met de vaak over-gedimensioneerde en solide Volvo onderdelen kunnen de vermogenstoename van de BSR tuning met gemak aan. Zoals altijd zijn al onze tuning kits “custom made”voor de specifieke motor-, aandrijving- en chassis-uitvoeringen en veroorzaken daardoor geen onaanvaardbare stress of slijtage aan onderdelen van het concept door de extra vermogenstoename.

De buitengewone vermogenswinst heeft ertoe geleid dat een groot gedeelte van de projectfocus erop toegespitst is de wagen de beste rijeigenschappen te bieden en toch zo te “fine tunen” dat onnodige slijtage vermeden wordt. Dit laatste gecombineerd met een gezonde (basis) motorconditie staat garant voor een stabiel en betrouwbaar gedrag van de wagen onder alle omstandigheden en intervallen uitgerust met een BSR tuning. De D2, D3 en D4 zullen als eerste beschikbaar zijn, de D5 en benzinemotoren worden later aangekondigd. Het laden van de software kan door de klant zelf uitgevoerd worden. Dit gebeurt eenvoudig en simpel door de PPC module aan te sluiten op het OBD contact van de wagen. U heeft telkens en zonder beperkingen de keuze om standaard of tuning software in de wagen te laden met behulp van de handheld PPC module.

"De VEA leek veelbelovend vanaf het begin, maar om zulke goede en grondige resultaten te bereiken was meer dan we verwacht hadden. Het is een grote uitdaging voor ons team geweest om de juiste interactie tussen alle parameters en details te krijgen. Echter, in de ware BSR geest, zijn we erin geslaagd om iets unieks te creëren. Het voelt alsof we de ziel van de motor waarvoor hij werd gebouwd hebben bevrijd, het innerlijke beest."

Stefan Olsson, CEO – BSR Svenska AB

Video 

Tuning kits: 

D2  
BSR steg1:
+ 57 hk, + 83 nm

D3 
BSR steg1:
+54 hk, +103 nm

D4 
BSR steg 1:
+47 hk, +92 nm

BSR steg 1+:
+67 hk, +107nm

BSR steg 3:
+75 hk, +107nm

BSR gaat door met het zetten van DE Standaard in de wereld van auto tuning. Na 2 jaar onderzoek en ontwikkeling kunnen we in de nabije toekomst tuning kits uitbrengen met meer vermogen dan gelijk wie momenteel op de markt voor Volvo ’s nieuwe VEA diesel motoren. De nieuwe Volvo VEA (Volvo Engine Architecture) 2.0l 4 cilindermotoren geleverd in 2014 en later zullen het merk doorheen de toekomst leiden. Onze tests hebben reeds fantastische resultaten laten optekenen, mede door het feit dat deze motoren al van in de ontwikkeling bedoeld zijn om grote vermogens aan te kunnen. De goed ontwikkelde motorsteunen, het vliegwiel de koppeling en de aandrijflijn maken het geheel ideaal voor tuning. De BSR tuning Software bezorgt de motor een pak extra pk’s en koppel en dat al bij de laagste toerentallen. Het zware en logge gevoel wat bij grote diesels voelbaar is behoort dan ook tot het verleden met de BSR software upgrade. We bevinden ons momenteel in de laatste fase van tests en verificaties en kunnen Volvo rijders op korte termijn van een aanzienlijke winst voorzien van motorvermogen, koppel, maar vooral rijplezier.
nieuwsarchief
sluiten
sluiten